Hoppa till innehåll

Stödassistent påbyggnadsutbildning, flex

Barn och fritid

Flexibel utbildning, 300 poäng

Påbyggnadsutbildningen är för dig som vill utbilda dig till stödassistent och har utbildning till barnskötare sedan tidigare. 

Att arbeta som stödassistent innebär att du ger pedagogiskt stöd och omsorg. Du kan till exempel arbeta inom daglig verksamhet, gruppboende och korttidshem för barn och ungdomar. Som stödassistent arbetar du med personer som beviljats insatser enligt LSS - Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

I den här kursen kan det ingå APL - arbetsplatsförlagt lärande - beroende på vilken skola du väljer och vilka förkunskaper du har. APL innebär att du på en arbetsplats ska fördjupa dina kunskaper i kursen. Du får en erfaren handledare som blir din huvudkontaktperson på praktikplatsen. Du, handledaren och kursansvarig lärare träffas under hela kursen och stämmer av din utveckling i kursen. Vid APL följer du din handledares arbetsschema, vilken kan innebära oregelbundna arbetstider. APL genomförs på en arbetsplats i Kungsbacka eller i grannkommuner. Undantag beslutas av skolan. 

Observera att ingen APL erbjuds under sommaren (vecka 25-33). Diskutera med skolan vilka möjligheter som finns att planera dina studier så att APL-perioden inte infaller under vecka 25-33. 

Utbildningens mål

Utbildningen syftar till att ge eleven: 

Praktisk information

För att du ska kunna genomföra muntlig slutexamination i varje kurs, måste du ha tillgång till dator eller mobiltelefon med kamera. Detta för att koppla upp dig via Teams och identifiera dig inför varje tillfälle. 
Om du inte har tillgång till dator eller mobiltelefon med kamera kommer du ha möjlighet att genomföra varje slutexamination på skolan. En del av kurserna har digital kurslitteratur och du kan via skolans lärplattform se vilka kurser som hänvisar till digital litteratur eller litteratur i bokform.

Flex-studier

Flex-studier innebär att du läser kursen med stöd av en webbaserad lärplattform med handledning av lärare på plats i Kungsbacka.

Du får tillgång till skolans lokaler och studierum, där lärare finns tillgänglig för handledning fyra dagar i veckan. Som flex-elev har du möjlighet att boka handledningstid med lärare på kvällstid, enligt schema. 

Förkunskapskrav

För att vara behörig ska den sökande ha godkänt betyg i följande kurser på grundläggande nivå eller ha motsvarande kunskaper: 

Dessutom ska den sökande ha studerat en utbildning till barnskötare, på gymnasiet eller inom vuxenutbildningen, och ha godkända betyg i minst 1100 poäng yrkeskurser inom Barn och fritid. 

I yrkespaketet kan det finnas kurser som bygger på varandra och du får endast fortsätta en efterföljande kurs om du bedöms ha förutsättningar att klara kursen.

Du kan läsa i följande studietakter:
100 % 20 poäng/vecka
75 % 15 poäng/vecka
50 % 10 poäng/vecka

Viktig information om hur du ansöker finns på vuxenutbildningens webbplats

Ämnes-/kursplan

BFXACR

Anmälningskod

BFXACR-25-FX

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Vuxenutbildning Kungsbacka (Länk till extern sida.)

Kurser (3 st)

Antal Kursstarter: 0

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.